2,000.00 TL
1,860.00 TL
Ürün Seçenekleri | ||
---|---|---|
HEDİYE..
|
LİSTELEMİŞ OLDUĞUMUZ ÜRÜNÜMÜZ,YOĞUN İSTEK ÜZERİNE,RİZE,MERKEZE BAĞLI VELİKÖY KÖYÜNDE UZMAN EKİBİZ TARAFINDAN,ÖZEL OLARAK ÜRETİM YAPILMIŞTIR,ÜRÜNÜMÜZ SINIRLI SAYIDADIR.
BALIMIZIN İÇERİĞİNDE NELER YOKKİ..?
KESTANE ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI..?
1.İshali keser.
2.Cinsel gücü arttırır.
3.Vücuda kuvvet ve enerji verir.
4.Meyvesi, kasları kuvvetlendirir.
5.Kandaki kolesterol oranını düşürür. Kansızlığı giderir.
6.Varis ve basur şikâyetlerini azaltır.
7.Mideyi kuvvetlendirir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
8.Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır. Hastaların iyileşmelerini hızlandırır.
9.Karaciğere ve mideye de faydalıdır. Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir.
Bütün bu yararları yanında kestane, yüksek tansiyon ve damar sertliği şikâyeti olanlara ve şeker hastalarına tavsiye edilmez.
IHLAMUR ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI..?
Rahatlatıcı etkisiyle tanınır.
Gerginlik durumlarından kaynaklanan mide-bağırsak sistemi huzursuzluklarında kullanılmaktadır.
1.Öksürük kesici
2.Balgam söktürücü
3.Terlemeyi giderici
4.İdrar artırıcı özellikleri bulunmaktadır.
Kilo problemi olan hastalarımda aç karnına verdiğim şekersiz ıhlamur çayının iştah kesici etkisinin olduğunu gözlemledim.
Ayrıca bu bitkinin çiçeklerinden yapılan çay daha lezzetlidir.
ORMAN GÜLÜ(KOMAR) ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI..?
Ormangülleri Türkiye'de Karadeniz Bölgesinin bol yağış alan dağlık kısımlarında bulunur.
Doğal olarak yetişen 5 ormangülü türü vardır.
Ayrıca bir çok melez ormangülü taksonu tespit edilmiştir.
LİKAPA (YABAN MERSİNİ) FAYDALARI..?
Likapanın Faydaları . Bir bardak likapa meyvesi 145 gram gelmektedir ve 21 gr karbonhidrat, 1 gr protein, 0.5gr yağ, 19mg C vitamini, 145 IU A vitamini 85 kalori içerir.
100 gram yenilebilir yaban mersininin
%83′ü su, %0,7′, si protein, %0,5′i yağ, %15′i karbonhidrat, %1,5′uğu lifdir.
62 kalori sağlar.
Adet kanamalarını düzenleyen bir meyve olarak tavsiye edilmiştir.
Rn güvenilir kullanım alanlarından birisi de damar hastalıklarıdır. Bu hastalıklara kılcal damar çatlamasıda dahildir. Zayıf kılcal damarlar çatlayabilir. Bu durum ise sık sık tekrarlanan bere, morluk, çürük ve eziklere neden olur. Zayıf kılcal damarlar ise zayıf kan dolaşımını ve bağ dokusunu akla getirir ki bu durum artrit yada mafsal iltihabı gibi rahatsızlıklarla yakından ilgilidir.
Yabanmersini meyvelerinde bulunan antosiyanidin kılcal damarları, serbest radikal saldırısından koruyarak onların kuvvetlenmesine hizmet ederken aynı zamanda sağlıklı bağ dokusu ve yeni kılcal damar oluşumuna da katkıda bulunur. Yabanmersini meyve ekstresi, damar sertliği için bir risk faktörü olan parçalanmış kan hücrelerinin atardamar çeperlerine yapışmasını da azaltmaktadır. Bunun yanında, Damar sertliği riskini de azaltır.
Gece körlüğünü ortadan kaldırır
2. Dünya savaşı sırasında İngiliz Hava Kuvvetleri pilotlarının doktorların önerisiyle bol miktarda yaban mersini reçeli yiyerek gece uçuşlarına çıktıklarını ve yorgun gözlerini dinlendirdiklerini kayıtlardan biliyoruz. Pilotlar, yabanmersini reçeli yedikten sonra gece uçuşlarına çıktıklarında gece görüşlerinde bir düzelme ve iyileşme hissettiklerini sık sık rapor ediyorlardı.
Avrupa ve Amerika’da yabanmersini preparatları gece körlüğü ve diyabetik retinopati ve zayıf kan dolaşımını artırmak için kullanılmaktadır. Almanya’da ise ayrıca, ishal durdurucu olarak da kullanılmaktadır.
LİMONUN FAYDALARI..?
Vücuda güç verir. İştah açıcıdır. Sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. İdrar söktürücüdür. Damar sertliğini ve tıkanıklığını önler. Kanı temizler ve kan dolaşımını kolaylaştırır. Soğuk algınlığı, nezle, grip ve öksürük şikâyetlerini azaltır. Mikrop öldürücüdür. Besin zehirlenmelerinde ve böcek ısırıklarında yararlıdır. Rahatlatıcı etkisi ile vücuttaki ağrıları hafifletir, ateşi ve tansiyonu düşürür. Mide bulantısını ve baş dönmesini giderir. Kansızlığa karşı etkilidir. Diş ve dişetlerini kuvvetlendirir ve dişleri beyazlatır. Sivilceleri ve nasırı azaltır.
MANDALİNANIN FAYDALARI..?
BÖĞÜRTLENİN FAYDALARI..?
Kanser savaşçısı böğürtlen Böğürtlenin içinde bulunan ellagik asit, antikansorojen madde olarak biliniyor. Onkolog Prof. Dr. Erkan Topuz, Amerika'da hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde böğürtlenin kanser ve tümör hücrelerinin gelişimini engellediğinin, hatta küçülttüğünün tespit edildiğini söylüyor. Ellagik asit, böğürtlenin yanı sıra, çilek, üzüm ve ahududunda da bulunuyor. Topuz, günde bir avuç böğürtlen yenilmesini tavsiye ediyor. Böğürtlenin bir özelliği de dondurucuya konulabilen bir meyve olması. Dondurucuda özelliğini ve lezzetini kaybetmiyor, uzun süre kalabiliyor. Dolayısıyla da kışın ortasında taze böğürtlen tüketebilirsiniz. Böğürtlenin sadece meyvesi değil yaprağı ve kökü de kansere karşı etkili.
Ahmet KOPUZ | |
05 Şubat 2014 | |
çok güzel bir bal |