Ezine yöresinin koyun, keçi ve inek krışımından yapılmakta olan ürünümüz, soğuk hava deposunda en az 6 ay bekletilip olgunlaştırıldıktan sonra satışa sunulmaktadır. 1kg-3kg-5kg-17kg teneke ambalajların yanı sıra 350-600 gr olarak vakum ve kutulu ambalajlarda satışı yapılmaktadır. Ezine peyniri tüketicilerimizin vazgeçemediği bir lezzet ve rayiha yumağıdır.
Türkiye’nin en lezzetli beyaz peynirleri arasında yer alan, adı Çanakkale ile özdeşleşen “Ezine peyniri”nin en önemli özelliği, üretimde kullanılan sütün belirli bir bölgeden sağlanması. Ezine peynirinin yapımında, Kaz Dağları’nın kuzey ve batı kesimlerindeki Ezine, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinin doğal bitki örtüsü ve su kaynaklarıyla beslenen koyun, keçi ve ineklerden elde edilen sütler kullanılıyor.
ETİKETLER: {%ETIKET%}