230.00 TL
196.00 TL
Malzemeler:
Üç tahta kaşığı mısır unu
üç kaşık tereyağı
bir kase tel veren peynir
ılık su
tuz
Hazırlanışı: Bakır bir tavada tereyağı eritilir
Mısır unu konulup pembeleşinceye kadar kavrulur
Tavaya ilik su ve peynir ilave edilir
Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır
Hafif ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir
Muhlama tel veren peynirle yapılabileceği gibi her türlü peynirle veya minci ile de yapılabilir
Peynir ve minci sade olarak da yağda pişirilebilir
(Buna pişirmek yerine ısıtmak demek daha doğru olur)
Yağda sade olarak pişirilen peynire peynir muhlaması, yağda sade olarak pişirilen minciye de minci muhlaması denir
Hemşin yöresinde bir miktar kaymak alınarak tavaya konur, ateş üzerinde kaynatılır, içerisine yavaş yavaş mısır unu ilave edilir
Daha sonra bir miktarda ince ince doğranmış köy peyniri konmak suretiyle sıcak olarak servis yapılır
Bu muhlama şekline "kaymak muhlaması' denmektedir.
ETİKETLER: {%ETIKET%}
h.volkan kara | |
19 Mayıs 2017 | |
Kuymak içinde kullanılabilir ama vakumlu olarak gönderilmesini tercih ederim |
Muhammer AY | |
20 Ekim 2015 | |
Artvin li biri olarak Memleketimden uzaktayim ama bu market sayesinde yöresel ürünlere hasret cekmiyorum kaliteyi hiç bozmayin |
04 Nisan 2011 | |
Bilemiyorum belki de benim damak tadımdan ama istediğim lezzeti bulamadım, gerçi kızım istediği için aldım ama o da tüketmedi mecburen ailece tükettik ama tam kahvaltılık bir ürün. |