Meşhur Rize Kestane Balı. Büyük oranda Rize ve çevresindeki köy ve yaylalarda köylüler tarafından üretilmiştir. Tamamiyle doğaldir. Acı bal da denir bu bala. Bir veya birkaç çay kaşığı miktarınca alınması özellikle mide rahatsızlığı, astım bronşit rahatsızlığı olanlara iyi gelir.
Enerji verir vücudu yeniler. Bu şifa ve enerji kaynağını herkese tavsiye ediyoruz.
Genel Özellikler
Kalite : 1.Kalite
Miktarı : 500Gr.
Türü : %100 Dogal Ürün
Paketlenme Şekli :Cam Kavanoz
Yapılışı ve özellikleri: Kestane Balı yapımı için arılar tüm güçleri ile haziran ayının başında kestane çiçeklerinde çalışırlar.
Geceleri kovanlarının önlerinde yine kanat çırparak çalışırlar ve taşıdıkları balı oldunlaştırırlar.
Kestane balı ağır akan , tatlı , koyu renkli , sert bir baldır.
*Balı cam kavanozunda ağzı sıkıca kapalı olarak muhafaza ediniz
*Güneş ışığından ve sıcaktan koruyunuz.
*Balı buzdolabınıza koymayınız ve soğuktan koruyunuz.
*Oda sıcaklığında tutmaya çalışınız.
*Balı açık kâselerde değil kapalı kâselerde tüketiniz.
*Metal olmayan kapları ya da kâseleri tercih ediniz.
*Balı metal kaşıklar ile tüketmeyiniz. Bunun yerine tahta kaşıkları tercih ediniz.
*Bal tüketirken kavanozundan günlük ihtiyacınız kadarını alınız.