0

İkizdere Barbun Fasülyesi (1Kg)

İkizdere Barbun Fasülyesi (1Kg)

Marka: YÖRESEL ÜRÜN
%11

28.00 TL

25.00 TL

İlgili Ürünler
Ürün:
Şimdi sipariş verirseniz içerisinde kargoda.
Hızlı Kargo
Sepete Ekle
Hemen Al

Rize'nin İkizdere İlçesin'de Kimyasal İlaç Kullanılma'dan Tamamen Doğal Olarak Üretim Yapılmakadır,Çok Lezzetli Kabuğu Çok İnce Ve Kolay Pişen Bir Barbun Fasulyedir ,Böylesi Bir Barbun Fasulyesini www.rikaret.com.tr Ve Rize Yöresinden Başka Bir Yerde Bulamazsınız .

Alın Kullanın Deneyin Lezzetine Siz Karar Verin...

 

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA FASULYESİ

Malzeme :
1500 gr. taze barbunya
400 gr. domates (4 küçükçe)
5,5 bardak su
220 gr. zeytinyağı (1 bardak)
200 gr. dolmalık biber
250 gr. soğan (3 orta)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çorba kaşığı tuz

Yapılışı:
Bir tencereye ölçülere göre zeytinyağı konularak kızdırılır ve bu yağa sapları ve çekirdekleri ayıklanmış, dörde bölünmüş dolmalık biberler konularak 2 dakika zeytinyağında sote edilir, yani hafifçe kızartılır. Bu iş bitince bir delikli kepçe ile biberler tencereden alınarak bir tabağa konulur. Sonra tenceredeki bu kızgın yağa ince ince doğranmış soğanlar atılarak 10-12 dakika kavrulur ve buna kabuk ve çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir. Sıcak su konulur, tuz da konarak yavaş yavaş kaynatılır. Başka bir tencerede kaynamakta olan tane halindeki barbunya fasulyeleri suyundan süzülerek kepçe ile alınır ve önceki tencereye hepsi boşaltılır, içerisine toz şeker, dolmalık biberler de ilave edilerek kapağı kapatılır ve bir saat pişirilir. Bu süre dolunca, kalan iki domatesin kabuk ve çekirdekleri çıkarılır. Küçük küçük doğranmış, maydanozla beraber tencereye konulur. Yeniden kapağı kapatılarak yarım saat pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilir, soğutulur, tabağa alıanrak servis yapılır.


Bankalara özel taksit seçenekleri :


Ortalama Değerlendirme » puan
Musa AYDINpuan
22 Şubat 2019
Çok zor pişmişti, lütfen geçmiş yılların ürünlerini satmayın veya bunu belirterek satın. Lezzetine gelince lezzetli..

Yusuf Çantalıpuan
07 Şubat 2012
İri ve lezzetli

  • *
  • *
  • *
  • *

İlgili Ürünler

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır